Leidsin endal kodust kokku 3 erinevat meekoogi retsepti. Ühe kohta võin kindlalt väita (proovisin järgi), et maitselt ei meenutanud need valmis põhjad küll klassikalist meekooki. Selle retsepti järgi aga saab just selle õige. Magusa, mesise, koheva meekoogi. Arvan , et küpsetan seda peagi jälle.
Tainas:
3 spl mett (kui läheb rohkem ei juhtu midagi, pigem saab parem)
2 1/2 dl suhkrut
3 muna
2 tl soodat
5 dl jahu
Kreem:
1 kg hapukoort (paksemat kindlasti)
2 dl suhkrut
1. Vahusta munad kohevaks vahuks.
2. Kuumuta potis mesi ja suhkur. Kui segu on tõsunud keema, lisa munavaht.
3. Sega juurde sooda ja tõsta tulelt.
4. Lisa jahu ja sega tainas ühtlaseks.
5. Kuumuta ahi 250 kraadini.
6. Nüüd tuleks tainast saada 6 ümmargust ketast. Minu tainas tuli piisavalt vedel aga tihke, et sain selle silikoonist spaatli abil küpsetuspaberile määrida õhukese kihina. Küpsetuspaber oli mul Tupperware rullimisaluse peal , millele on märgitud erineva suurusega ringid. Määrisin taina 22 cm läbimõõduga ringi järgi 6-e erineva küpsetuspaberi peale. 6 ketas võib tulla väiksem või üldse mitte ketas. See läheb koogi peale puruks. Nii et kuju pole oluline ja minul jäi see väiksem.
Algne retsept näeb aga üldse ette taina rullimise. Kui tuleb piisavalt rullitav tainas, võib ka rullida.
7. Küpseta põhjasid ükshaaval ahju keskosas. Küpsetamisaeg umbes 5 min.Mina vaatasin põhja värvuse järgi. Kui oli ilus karamellipruun, siis võtsin välja.
8.Sega hapukoor ja suhkur ning määri jahtunud koogipõhjade vahele. Seda tuleb panna päris paksu kihina.
9. Kõige peale purustada üks tainaketas.
10. Tort peaks külkapis maitsestuma üleöö ja soovitavalt kilesse mähitult.
No comments:
Post a Comment